. راکتورهای همزن دار تحت فشار - گروه صنعتی زریر پارس
منو
09138663156

راکتورهای همزن دار تحت فشار

فهرست مطالب

معرفی

راکتورهای همزن‌دار آزمایشگاهی (Laboratory Stirred Reactors) یکی از انواع راکتورهای مورد استفاده در آزمایشگاه‌های شیمی، نفت، پلیمر و پتروشیمی است. راکتورهای همزن‌دار زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که دو یا چند ماده در راکتور میکس شوند. نوع پروانه همزن بسته به نوع کاربرد متفاوت است. در راکتورهای همزن‌دار آزمایشگاهی ممکن است از روش‌های مختلفی برای آب بندی شفت همزن استفاده شود دو روش متداول استفاده از مکانیکال سیل و کوپلینگ مغناطیسی است.

کاردبرد راکتور همزن‌دار آزمایشگاهی 

زمانی از راکتورهای همزن‌دار آزمایشگاهی استفاده می‌شود که نیاز باشد دو یا چند ماده تحت فشار و گرما با هم میکس شوند. معمولاً مواد داخل رآکتور به مدت طولانی در دما و فشار مشخص با دور مشخص همزن میکس می‌شوند. در یک راکتور تحت فشار آزمایشگاهی ممکن است فاز مواد مایع-مایع، گاز-مایع، جامد-مایع، و جامد-گاز باشد. در هر حالت بسته به فاز مواد فرم رآکتور و تعداد دور همزن و همچنین جایگاه پره‌ها در همزن ممکن است متفاوت باشد. 

همزن 

همزن یکی از اجزای اساسی یک راکتور همزن‌دار آزمایشگاهی است دور همزن ممکن است با plc یا کنترلرهای معمولی کنترل شود. یکی از پارامترهای مهم در رآکتور تعداد دور همزن است . تعداد دور همزن همچنین تعداد و نوع پروانه س از تحلیل سیالاتی داخل راکتور به دست می‌آید. در داخل راکتور ممکن است هنگام کارکرد همزن گردابه ناخواسته ایجاد شود از بفل به منظور جلوگیری از ایجاد گردابه و اختلاط بهتر استفاده می‌شود. در این مقاله پروانه راکتور به طور تخصصی بررسی شده است. 

پروانه دریایی
Marine Propeller

ارتفاع همزن

در یک راکتور تحت فشار آزمایشگاهی ارتفاع همزن بسیار مهم است در صورتی که طول شفت همزن بلند باشد ممکن است در هنگام آزمایش شفت دچار لرزش زیادی شده و باعث آسیب دیدن یاتاقان‌ها شود. بنابراین در محاسبات طول شفت باید مقدار طول یاتاقان بندی شده لحاظ گردد.نکته دیگر و بسیار مهم محل قرارگیری پروانه روی شفت همزن است. همانطور که اشاره شد محل پروانه روی شفت همزن پس از تحلیل سیالاتی به دست می‌آید. 

 

گرداننده‌ی همزن 

در راکتور آزمایشگاهی همزن‌دار معمولا از یک موتور الکتریکی برای گردش شفت همزن استفاده می‌شود. اگر گشتاور موتور به اندازه کافی بالا نباشد ممکن است بعد از موتور یک گیربکس قرار گیرد یا اینکه از یک سروو موتور استفاده شود. یکی از مزایای استفاده از سروو موتور این است که در هنگام راه‌اندازی و در هنگام دورهای پایین گشتاور بالایی دارند بنابراین برای سیالات خیلی ویسکوز مناسب هستند. 

راکتور آزمایشگاهی همزن دار